top of page

Tijd nemen voor jezelf is een keuze

Tijd is relatief. En dan bedoel ik niet op die manier die Einstein bedoelde in zijn speciale relativiteitstheorie. 🤓 Tijd is het meest democratische wat er bestaat: we hebben er allemaal exact evenveel van. Het verschil ligt hem in de keuzes die we maken bij het gebruiken van deze tijd. Wanneer we dus zeggen: "ik heb geen tijd" dan bedoelen we eigenlijk: "ik maak hier geen tijd voor." Nobody is too busy. It's just a matter of priorities.


De start van een jaar is voor mij altijd een moment om stil te staan bij die prioriteiten. Het begint bij het helder krijgen van mijn Mount Everest en het bedenken van een focuswoord. Dat borrelt dan gedurende een paar weken en plots is het er: het aha-moment waarop het helder wordt. Waarop ik me realiseer wat ik meer, minder en anders wil doen.


Niet altijd evident voor een multipotentialite... Ik vind honderd-en-één dingen interessant en heb nog nooit langer dan een paar jaar 't zelfde gedaan. En ik doe aan slashen. Je weet wel: "ik ben marketingmedewerker slash coach slash trainer slash mama slash vrijwilliger slash enzoverder". En soms is dat een 'slash' of 2 te veel. Krijg ik het gevoel dat ik 'vanalles doe, maar niks tegoei'. En besef ik dat tijd nemen voor mezelf een keuze is. En dat ik die keuze mag maken.


Dus kies ik in 2021 met volle goesting

- voor de dingen die écht belangrijk zijn in mijn leven (mijn gezin, mijn huis & tuin, mijn dorp,...)

- voor de dingen waar ik volop mijn talenten kan inzetten (klanten coachen, bloggen, mijn werk bij Make me Fly!,...)

- en voor de dingen waar ik oprecht blij van word (taarten bakken, samenzijn met familie en vrienden, lachen en zingen,...).


En jij? Wat wil jij meer, minder of anders doen?


Shine on!

Kirsten ✨


PS. Zie je het zelf allemaal nog niet zo helder? Ik kan je helpen door net die vragen te stellen die jou doen inzien wat voor jou écht telt. Maak een afspraak.

Gerelateerde posts

Over de auteur

Hi, ik ben Kirsten Winnelinckx, de bezieler van Vuurvlieg. Anders-dan-de-rest, neurodivergent, een multipotentialite, een buitenbeentje met een eigen kijk op het leven. En een cat lover 🐈

 

Op mijn blog deel ik wat mij helpt in mijn persoonlijke groei en in mijn weg naar succes. En dat vanuit een sterke drive om stralend mezelf te zijn en het leven en het potentieel dat ik gekregen heb met beide handen te grijpen✨

Volg me:

  • Youtube
  • Instagram @vuurvlieg.coach
  • Facebook
  • LinkedIn

Meer lezen

bottom of page