top of page

Kontzettend Bedankt

Een prachtig boek over talent
en brandende kontlichtjes 

Mét gespreksleidraad om met je kind in gesprek te gaan over talent.

Kontzettend Bedankt Prentenboek Talenten Nederlands

Het verhaal

Het is nog vroeg in de ochtend, maar rond de Blinkbeek gonst het al van de bedrijvigheid. Iedereen lijkt blij te worden van die eerste lentestralen, behalve Len. Hij staart verdrietig voor zich uit. Wat hem zo speciaal maakt, werkt niet meer.

Zijn kontlichtje is stuk! Vervelend wanneer je een vuurvlieg bent... Zijn vriendin Lonneke komt meteen in actie, maar krijgt het kontlichtje niet gefixt. Ook de andere insecten gaan de uitdaging aan.

Zal het de zes vrienden lukken?

De vertelplaten

In het prentenboek Kontzettend Bedankt gaat een kleine vuurvlieg op zoek naar wat hem blij maakt.

 

Met de vertelplaten kan je in de klas of tijdens coaching het begrip 'talent' aanbrengen bij kinderen vanaf de derde kleuterklas. Aan de voorkant van de vertelplaat staat de prent, en aan de achterkant de tekst en enkele vragen die bij het voorlezen kunnen gesteld worden aan de kinderen. De platen zijn genummerd en kunnen ook gebruikt worden in een kamishibai verteltheater.

 

De vertelplaten zijn een digitaal product en worden in PDF aangeleverd.

Over de auteurs

Kirsten Winnelinckx (1981) werkte jarenlang met volwassenen in een werkcontext en ontdekte daar het belang van talentontwikkeling. Als loopbaan- en life coach helpt ze mensen in haar eigen praktijk Vuurvlieg om het beste in zichzelf naar boven te brengen. Om met plezier te werken en te leren. En om met volle teugen te genieten van het leven. Dat het ook voor kinderen belangrijk is om stralend zichzelf te mogen zijn, merkte ze toen ze zelf mama werd. Ze volgde o.a. opleidingen tot kindercoach en kindertalentenfluisteraar.

Marleen Rosiers (1978) heeft al een hele onderwijscarrière achter de rug. Klasleerkracht, zorgleerkracht, beleids-ondersteuner, praktijkdocent aan de lerarenopleiding... Ze smeet zich in elke job voor de volle 100%. Nu is ze actief als pedagogische medewerker bij KaTOBA waar ze 20 Brusselse scholen ondersteunt en coacht. Daarnaast is ze actief kunstenaar. "Onderwijzen is niet het vullen van een vat, maar het ontsteken van een vlam" (Plutarchus) zou voor haar de basisfilosofie in het onderwijs mogen zijn.

Kontzettend Bedankt Kirsten Winnelinckx
bottom of page