Kontzettend Bedankt

Een prachtig boek over talent

en brandende kontlichtjes 

Nu te koop!

Kontzettend Bedankt Prentenboek Talenten Nederlands

Het verhaal

Het is nog vroeg in de ochtend, maar rond de Blinkbeek gonst het al van de bedrijvigheid. Iedereen lijkt blij te worden van die eerste lentestralen, behalve Len. Hij staart verdrietig voor zich uit. Wat hem zo speciaal maakt, werkt niet meer.

Zijn kontlichtje is stuk! Vervelend wanneer je een vuurvlieg bent... Zijn vriendin Lonneke komt meteen in actie, maar krijgt het kontlichtje niet gefixt. Ook de andere insecten gaan de uitdaging aan.

Zal het de zes vrienden lukken?

De vertelvoorstelling

"Vuurvliegje Len had een probleem: zijn kontlichtje brandde niet meer! Dat maakte hem erg ongelukkig. Gelukkig was zijn vriendin Lonneke er. Zij nam Len op sleeptouw en samen met de andere insectenvriendjes vonden ze de oplossing! 

Hoe ik dat weet? Dat heeft Len me zelf verteld, toen hij in mijn insectenpotje belandde. En wat blijkt? Ook mensen hebben een kontlichtje! Alleen zit dat niet aan onze poep, maar in onze buik. En het geeft een warm gevoel wanneer we blije dingen doen."

Maak kennis met Len en zijn vrienden tijdens de vertelvoorstelling 'Kontzettend Bedankt', voor kinderen vanaf 4 jaar. 

Over de auteurs

Kirsten Winnelinckx (1981) werkte jarenlang met volwassenen in een werkcontext en ontdekte daar het belang van talentontwikkeling. Als loopbaan- en life coach helpt ze mensen in haar eigen praktijk Vuurvlieg om het beste in zichzelf naar boven te brengen. Om met plezier te werken en te leren. En om met volle teugen te genieten van het leven. Dat dat ook voor kinderen steeds belangrijker wordt, merkte ze toen ze zelf mama werd. Ze volgde o.a. opleidingen tot kindercoach en kindertalentenfluisteraar en is de bezieler van Talent in de klas. Talentgericht onderwijs zou volgens haar tegen 2030 dé norm moeten zijn in elke Vlaamse school.

Marleen Rosiers (1978) heeft al een hele onderwijscarrière achter de rug. Klasleerkracht, zorgleerkracht, beleids-ondersteuner, praktijkdocent aan de lerarenopleiding... Ze smeet zich in elke job voor de volle 100%. Nu is ze actief als pedagogische medewerker bij KaTOBA waar ze 20 Brusselse scholen ondersteunt en coacht. Daarnaast is ze actief kunstenaar. "Onderwijzen is niet het vullen van een vat, maar het ontsteken van een vlam" (Plutarchus) zou voor haar de basisfilosofie in het onderwijs mogen zijn.

  • LinkedIn Kirsten Winnelinckx
  • Instagram - White Circle
  • Facebook
Kontzettend Bedankt Kirsten Winnelinckx

Talent in de klas

Het verhaal van 'Kontzettend Bedankt' vormt de basis van het educatief programma 'Talent in de klas'. Dat helpt scholen om talentgericht onderwijs vorm te geven. Dat is onderwijs waarbij elke leerling doorheen zijn ganse schoolloopbaan wordt uitgedaagd om, vanuit een diversiteit aan activiteiten, zijn of haar talenten te ontdekken en te activeren.

 

Talent is daarbij niet iets waar je de beste in hoeft te zijn of een wereldtitel hoeft te behalen. Het zijn die eigenschappen die maken dat jij JIJ bent, je natuurlijke voorkeur om de dingen te doen. Je wordt er blij van wanneer je je talenten kan inzetten én dat wordt door anderen opgemerkt omdat je dan gaat stralen!

 

In het aanbod van Talent in de klas zitten o.a. talentenateliers voor leerlingen en nascholing en coaching voor leerkrachten.