top of page

Hey jij daar!

Ben je klaar voor een volgende stap in je leven?

Wil je de juiste keuzes maken, en doen wat nodig is?

Maar weet je niet goed hoe?

Of twijfel je nog om de knoop door te hakken?

Kirsten Winnelinckx van Vuurvlieg coach en trainer rond loopbaan focus mindset hoogbegaafd

Jij verdient het om stralend jezelf te zijn!

't Leven is te kort om dingen te doen waar je niet blij van wordt. Of om jezelf anders voor te doen in de hoop toch te passen in wat er van je verwacht wordt.

Ik help jou om te kiezen voor jezelf en het beste in jezelf naar boven te laten komen. Zodat je elke dag vol energie wakker wordt en je leven leeft zoals jij dat het liefste wil.

Image by Alexandru Zdrobău

Herken jij jezelf hierin?

 • Ik ben niet meer gelukkig in mijn job, maar weet niet wat ik anders zou kunnen doen?

 • Ik merk dat ik regelmatig overprikkeld ben en dat ik op zulke momenten boos wordt op iedereen in mijn buurt. Ik wil zo niet zijn, maar het overvalt me en ik weet niet hoe ik dat kan voorkomen.

 • Ik vind het zo moeilijk om alle ballen in de lucht te houden en de perfecte mama/partner/medewerker/vriendin/dochter te zijn.

 • Ik wil het graag allemaal perfect, en dan verval ik in uitstelgedrag en perfectionisme.

 • Mijn kind is hoogbegaafd en ik herken zoveel daarvan bij mezelf, maar ik weet niet hoe ik ermee om kan.

 • Ik weet dat ik gelukkiger zou kunnen zijn, maar op dit moment voel ik me niet goed in mijn vel. Ik wil me opnieuw blij en tevreden voelen.

 • Ik wil iets anders in mijn leven, misschien een opleiding of een bijberoep, maar ik weet niet wat en hoe.

 • Ik denk dat ik misschien een burn-out heb, of een bore-out. Wat het ook is, ik voel me vaak verloren, alsof ik ter plaatse blijf trappelen in mijn leven.

Laat je coachen

Laat je coachen!

Zit je met vragen en vind je zelf het antwoord niet? Als coach ga ik graag samen met jou op pad. Ik begeleid jou doorheen het proces en help je om helder te krijgen wat je wil. 

Je kan bij mij terecht voor vragen over loopbaan, focus en timemanagement, de balans tussen werk en gezin, mindset, positiever in het leven staan,... En om te leren omgaan met de valkuilen van hoogbegaafdheid en/of hoogsensitiviteit. Om je potentieel te leren inzetten, en zo stralend jezelf te worden.

Eef

Kirsten heeft mij op zeer korte tijd kunnen doorgronden en
de krachten en pijnpunten naar boven kunnen halen. Ze geeft ook praktische kapstokken om met de pijnpunten aan
de slag te kunnen gaan.

Wat doe ik als coach?

Eerst en vooral: wat doe ik NIET? Ik ga niet met mensen graven in problemen of heel erg veel aandacht geven aan drama. Ik ben en blijf een grote fan van de positieve psychologie en focus dus vooral op het positieve in je leven, op je sterke punten, op positieve ervaringen, goede eigenschappen en die gevoelens en gedachten die je leven de moeite waard maken. Dat wil niet zeggen dat alles altijd leuk of plezant moet zijn, en ik ga lastige zaken niet uit de weg. Ik ben er namelijk ook van overtuigd dat elk faalmoment of elke moeilijke situatie ook een leerkans biedt. Als coach ga ik met jou op zoek naar wat dat over jou vertelt, over wat je nodig hebt om te stralen, over jouw handleiding.

 

Want daar draait het om tijdens onze coaching

 • dat je jezelf heel goed leert kennen

 • dat je inzicht krijgt in je persoonlijkheid, je talenten, je valkuilen en wat je nodig hebt om stralend jezelf te zijn

 • dat je helder krijgt hoe jij je leven wil gaan leiden

 • dat je kiest voor die zaken die jou dichter bij dat doel brengen

 • en dat je een concreet plan hebt waardoor je stap voor stap het leven dat jij wil kan uitbouwen. A goal without a plan is just a wish.

 

Tijdens een coachingssessie gaan we in gesprek met elkaar: jij als expert over jezelf en je leven, ik als expert over het proces. Ik gids je doorheen een aantal stappen die jou dichter brengen bij jezelf. Ik durf daarbij ook de carefrontation aan te gaan, en jou een spiegel voor te houden. Kritische vragen te stellen. Vanuit verschillende opties of standpunten te kijken, en soms eens advocaat van de duivel te spelen. Niet omdat ik je wil veranderen, maar net omdat ik je helemaal jezelf wil laten zijn. 

Soms stel ik je voor om een bepaalde methodiek of tool te gebruiken, om een vragenlijst in te vullen of om iets te lezen of te bekijken. Ik put hierbij uit ruim 15 jaar ervaring in loopbaanbegeleiding. Alles wat ik voorstel, heb ik ook zelf uitgetest en goedgekeurd. Het is trouwens volledig aan jou om ja óf nee te zeggen, en ik zal hier ook nooit een oordeel over hebben. 

En tenslotte: ik ben wie ik ben. Ik zet mijn intuïtie en mijn brein in tijdens coachingsessies. What you see is what you get… Ik ben als coach verbindend en invoelend, analytisch en doortastend. Mijn hoogbegaafdheid maakt dat ik snel mee kan denken en ook complexe verhalen kan overzien én er de essentie kan uithalen. Ik leg samen met jou de puzzel.

Zelf begeleid ik enkel volwassenen

 • Voor begeleiding van hoogbegaafde kinderen verwijs ik graag door naar Isabelle François van Bright Stars Coaching.​

 • Voor coaching van kinderen en tieners rond hoogsensitiviteit werk ik graag samen met Isabelle Laenen van Sensibelle.

Ik start een coachingstraject liefst met een gratis online kennismakingsmoment. Dat geeft ons de kans om elkaar wat te leren kennen en te ontdekken of er 'een klik' is. Je kan dan ook al je vragen stellen over mijn manier van werken.

wat is coaching
“Don't deny you fire, my dear. Just be who you are and burn.”

Marcus Antonius

Even praktisch nu: hoe werkt het?

Ik ben erkend als loopbaancoach door de VDAB en aangesloten bij loopbaancentrum Make me Fly! dus daardoor kan je bij mij ook betalen met de VDAB-loopbaancheque. Daar zijn een aantal voorwaarden voor:

 • We moeten het hebben over je loopbaan. Andere coachingsvragen komen niet in aanmerking voor de VDAB-loopbaancheque.

 • Jij moet voldoen aan de voorwaarden om de VDAB-loopbaancheque te kunnen aankopen: minstens 7 jaar werkervaring hebben en de afgelopen 6 jaar geen loopbaanbegeleiding gevolgd hebben.

 • Tenslotte moeten we rekening houden met de regels voor gebruik wat betreft het aantal uren (4 uur bij cheque 1 en 3 uur bij cheque 2) en de tijd die we maximaal tussen 2 sessies kunnen laten (12 maanden).

Heb je geen recht (meer) op de loopbaancheque of heb je een vraag die buiten het kader van de loopbaanbegeleiding valt? Dan kan je ook gewoon zo bij mij terecht voor "life coaching" (dat is een term die zowat ongeveer alles waar ik rond werk omvat), en betaal je per sessie. Ik reken 70€/uur (voor een sessie van 1,5 uur betaal je 100€ ipv 105€). Betalen doe je online, cash of met payconiq.

Wil je graag zelfstandig aan de slag? Ik bied ook een aantal online programma's aan waarin ik je aan de hand van video's, werkbladen en andere informatie help om jezelf beter te leren kennen of antwoorden te vinden op de vragen waar je mee worstelt.

Ik bekijk tijdens onze online kennismaking graag met jou de mogelijkheden en bekijk welke optie het beste past bij jouw vraag.

1

Loopbaanbegeleiding met de VDAB-loopbaancheque

 • enkel voor loopbaanvragen

 • onder bepaalde voorwaarden

 • 80€ voor 7 uur begeleiding

2

Life coaching

 • alle coachingsvragen

 • geen vastgelegd aantal sessies

 • 70€/uur

3

Online programma's

 • ga zelf aan de slag

 • video's & oefeningen

 • volg de cursus op je telefoon of je pc

Wat gaat het je opleveren?

 • Helderheid! Een duidelijk doel, een toekomstbeeld, een plan.

 • Je krijgt het antwoord op 'what's next?'. De eerstvolgende stap die je te zetten hebt.

 • Je leert jezelf beter kennen waardoor je betere keuzes kan maken die passen bij wat jij nodig hebt om stralend jezelf te zijn.

 • je zet in op je talenten want jij weet wat jou energie geeft en wat niet. Je weet waar je in uitblinkt. 

 • Je leert valkuilen herkennen en ontwijken. Je pakt belemmerende overtuigingen aan. Je wordt unstoppable!

Alle antwoorden zitten in ons. We moeten er alleen durven naar luisteren.

Hi, ik ben Kirsten

Het kostte me behoorlijk wat tijd en heel wat energie om te komen op het punt waar ik vandaag ben... Toen ik tegen een burn-out aan flirtte én ontdekte dat ik hoogsensitief en hoogbegaafd ben, stond de wereld even stil.

 

Het gevoel dat uiteindelijk na deze periode bleef plakken was: "dju, had ik dat eerder geweten, dan had mijn leven er helemaal anders uitgezien."  En ik leerde dat er geen appels liggen onder een perenboom - als je begrijpt wat ik bedoel 😉

 

Neurodiversiteit is in ons gezin de norm...

Ondertussen zijn we behoorlijk wat jaren verder en hebben we onze draai gevonden. We leerden met vallen en opstaan om te gaan met de uitdagingen van hoogbegaafdheid én ontdekten het mooie en de kracht ervan. En ik vond mijn ikigai: mensen helpen om stralend zichzelf te zijn. Om zichzelf te zijn.

 

Dat klinkt misschien vreemd, want ben je niet altijd jezelf? Ik was dat in ieder geval lange tijd niet 😔 Ik paste me aan aan de verwachtingen van anderen, van onze maatschappij, van wat ik dácht dat er van mij verwacht werd. Om op een bepaald moment  te beseffen dat ik mezelf uit het oog was verloren en veel te weinig deed met het potentieel dat ik had ontvangen. Het was de start van een zoektocht naar mezelf.

 

In 2016 richtte ik mijn eigen coachingspraktijk op: Vuurvlieg Coaching. Als coach begeleid ik jou in je zoektocht naar je 'handleiding' en help ik je om stralend zichzelf te zijn. Want: goed weten wie je bent, welke eigenschappen jou uniek maken en voor welke valkuilen je best oppast, helpt om de juiste keuzes te maken. Het geeft je handvaten om anderen duidelijk te maken wat jij nodig hebt om je goed te voelen. Op het werk én thuis. 

Ik kan hierbij putten uit meer dan 15 jaar ervaring in het begeleiden van mensen bij allerlei loopbaanvraagstukken en in diverse werkcontexten. Ik heb aan de kant van de werkzoekende gezeten én aan de kant van HR. Ik heb gewerkt met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt én met high potentials. Ik heb in de non-profit meegedraaid én samengewerkt met grote, winstgevende bedrijven. Dat maakt van mij een coach die van heel wat markten thuis is. 

Wil je nog meer over mij te weten komen? Dan verwijs ik je graag door naar deze pagina en naar mijn LinkedIn-profiel.

Kim

“Ben je hoogbegaafd en op zoek naar naar een loopbaancoach op jouw tempo. Kirsten is your woman."

Yann

"Het doet deugd, het helpt om jezelf beter te leren kennen en dus om eigen richting/eigen weg te vinden. Gewoon doen!"

Griet

“De coaching was een heel fijne investering in mezelf. Veel geleerd, en mezelf als persoon en professional helemaal gevonden."

Veelgestelde vragen

 • Rond welke thema's kan ik bij jou terecht?
  Ik help volwassenen die worstelen met vragen rond loopbaan, focus en mindset. Veelal in combinatie met hoogbegaafdheid en/of hoogsensitiviteit. Hier vind je een overzicht van de thema's waar ik een ruime expertise in opgebouwd. Twijfel je of ik wel de juiste persoon ben om jou te coachen? Plan dan zeker een gratis online kennismakingsgesprek in. Heb je nadien niet het gevoel dat ik je kan verder helpen: even goeie vrienden ;)
 • Wat moet ik me voorstellen bij zo'n coachingsessie?
  Tijdens een coachingssessie gaan we in gesprek met elkaar: jij als expert over jezelf en je leven, ik als expert over het proces. Ik gids je doorheen een aantal stappen die jou dichter brengen bij jezelf. Ik durf daarbij ook de carefrontation aan te gaan, en jou een spiegel voor te houden. Kritische vragen te stellen. Vanuit verschillende opties of standpunten te kijken, en soms eens advocaat van de duivel te spelen. Niet omdat ik je wil veranderen, maar net omdat ik je helemaal jezelf wil laten zijn. Zo help ik jou om de antwoorden te vinden die je zoekt.
 • Is de eerste sessie meteen al betalend?
  Nee, ik voorzie altijd de mogelijkheid voor een gratis online kennismakingsmoment. Dan kunnen we elkaar wat leren kennen en kan je al je vragen stellen over coaching bij mij. We duiken nog niet in de inhoud van je vraag. Je kan zelf een afspraak inplannen.
 • Hoeveel kost coaching bij Vuurvlieg?
  Wanneer je in aanmerking komt voor de VDAB loopbaancheque, en je een loopbaanvraag hebt, dan koop je eerst een cheque aan bij de VDAB aan 40€ en gebruik je die voor de sessies. Bekijk hier of je recht hebt op de loopbaancheque. Voor coaching zonder de loopbaancheque betaal je per sessie. Mijn tarief is 70€/uur. Voor een sessie van 1,5 uur reken ik 100€ ipv 105€.
 • Hoe lang duurt een coachingstraject?
  Een coachingstraject draait altijd rond jouw vraag en heeft dus geen vast aantal uren. Soms is 1 sessie voldoende om een antwoord te vinden op je vraag. En in andere gevallen is een langdurender traject zinvol. Dat spreken we dan altijd samen af, en jij beslist altijd zelf of je een volgende sessie inplant of niet. Gebruik je de VDAB-loopbaancheque dan heb je recht op 3, 4 of 7 uur coaching. Uren die je niet opgebruikt, ben je kwijt en dat is zonde, dus we proberen hier wel indien zinvol alle uren op te gebruiken. Maar ook dan is het je eigen keuze.
 • Waar gaan de sessies door?
  Vanaf 4 december 2023 huur ik een praktijkruimte in Praktijkhuis 74. Dat is in de Haachtstraat 74 in Veltem-Beisem. Liever online? Dat kan. Ik werk hiervoor met zoom.
 • Kan het ook online?
  Ja hoor! Ik werk hiervoor met zoom en heb heel wat tools die ook digitaal kunnen gebruikt worden. Werkt prima :)
 • Zal ik vragenlijsten moeten invullen?
  Nee. Ik werk niet met standaard vragenlijsten. Soms stel ik wel voor om een bepaalde tool te gebruiken of een vragenlijst samen te doorlopen, maar enkel wanneer dat zinvol is en bijdraagt tot het vinden van antwoorden op jouw vragen.
 • Hoeveel tijd moet ik nog besteden aan de loopbaanbegeleiding buiten de sessies om?
  Dat kies je zelf. Net zoals bij kinesitherapie geldt ook bij loopbaanbegeleiding dat je eruit haalt wat je erin steekt. Door tussen de sessies door bezig te zijn met oefeningen of dieper na te denken over bepaalde zaken, zal je sneller tot antwoorden komen.
 • Hoeveel tijd zit er tussen 2 sessies?
  Dat bepaal jij zelf. Ik laat bij voorkeur minstens 2 en liefst zelfs 3 weken tussen 2 sessies zodat je de tijd hebt om aan de slag te gaan met wat er uit de sessie kwam. Gebruik je de VDAB-loopbaancheque dan mogen er maximum 12 maanden liggen tussen 2 sessies. Eens die termijn verstreken is, verlies je de resterende uren van de loopbaancheque. Je ontvangt van VDAB ongeveer 3 maanden voor het vervallen van de loopbaancheque een mail, en ik volg dit ook mee op. Want het is natuurlijk wel zonde om de sessies waar je al voor betaalde niet op te nemen.

Let's meet!

Overtuigd? Boek dan nu een gratis online kennismakingsgesprek in. 

bottom of page