Wil jij aan de slag met talenten, positiviteit en focus?

Wil je burn-out voorkomen en het maximale uit het leven halen?

Bij jezelf of je kinderen? In de klas of met je team?

 

Contacteer me dan voor een gratis kennismakingsgesprek!

+32486360987

PRENTENBOEK "KONTZETTEND BEDANKT"

©2019 by VOF Koomiejoo. All rights reserved. BE0679.782.235. Algemene Voorwaarden. Privacybeleid. Contact.

Hollestraat 32
Herent, 3020
België

KIRSTEN WINNELINCKX

Bezige bij, planmaker, aansteker, sfeervoeler, groeimotor, creatieve generalist, mama.

Van opleiding ben ik sociaal werker, toen al een bewuste keuze vanuit mijn passie voor mensen. Sinds ik afstudeerde, werkte ik in de sociale sector: als vormingswerker, arbeidstrajectbegeleider, HR-verantwoordelijke en zo veel meer. Het gaf me de gelegenheid om mensen in diverse contexten te leren kennen én te coachen: in het vrijwilligerswerk, op de werkvloer of in hun zoektocht naar werk. Ik werd een fervent voorstander van de waarderende benadering: geen focus op problemen, maar focus op mogelijkheden! En, ik leerde in iedere mens mogelijkheden ontdekken (ook wanneer anderen die niet meer zagen).

Talent zit in elk van ons. Dat talent ontdekken én activeren, daar ga ik voor! Want, je hebt altijd een keuze – niet in de dingen die je overkomen, maar wel in hoe je er op reageert. Wanneer je je bewust bent van jezelf, kan je kiezen om te handelen vanuit je hart. En dat is geen overbodige luxe in een maatschappij waar work-life balance en burn-out standaardtaal zijn geworden. Als mama van 3 + 1 heb ik aan den lijve ondervonden dat je keuzes moét maken want dat ‘alles’ geen optie is. Een dag bestaat uit 24 uur (en geen seconde meer) en we worden niet geboren als Superwoman. Na een eigen zoektocht naar mijn talenten, naar wat me energie geeft én naar wat ik niet (meer) wil, heb ik de keuze gemaakt om als freelance coach en trainer aan de slag te gaan. Met Vuurvlieg zet ik mijn eigen talenten in actie en ga ik op zoek naar mijn juiste balans.

Certifications:

- Appreciative Inquiry certificate in positive business and society change

- Certified Semco Style Consultant

- Black Belt Lean Six Sigma 

- Kindercoach

- Kindertalentenfluisteraar

Mijn overtuigingen als talentcoach:

 

1. een talent is geen competentie

Talent gaat over die eigenschappen die van jou de persoon maken die je bent. Het is een natuurlijke aanleg, patronen in je denken en handelen die van nature heel sterk zijn ontwikkeld. Wanneer je je talenten inzet, gaat alles moeiteloos en lijkt het alsof de tijd vliegt. Je wordt er blij van. Alleen vind jij dat maar normaal… Het zijn de mensen rondom jou die jouw talenten opmerken.

Soms ben je ergens erg goed in, maar word je er niet echt blij van. Talent en competentie worden dan verward. Een goed voorbeeld zijn mensen die promotie maken (en best goed zijn in wat ze doen!) om dan te ontdekken dat ze hun vroegere taken leuker vonden.

 

2. gras groeit niet door er aan te trekken

Je kan naar ontwikkeling kijken vanuit 2 perspectieven: wegwerken van tekorten (gap) en ontwikkelen van sterktes (waardering). De eerste vertrekt vanuit een bepaalde norm (de lat). Jij voldoet daar (nog) niet aan, maar je kan wel bepaalde zaken doen om jezelf te verbeteren. Je vorderingen worden in kaart gebracht en bijgehouden. Er wordt geen rekening gehouden met betrokkenheid, motivatie en mogelijkheden. Er wordt simpelweg gezegd dat je niet voldoet en daar iets aan moet veranderen. Het tweede is erop gericht om bij mensen alle krachten te mobiliseren om te groeien. Er wordt gekeken naar talenten, successen, intrinsieke motivatie en vermogen. Van daaruit wordt een wens gecreëerd om te groeien.

 

3. iedere mens heeft een eigen handleiding

Er zijn 7 miljard mensen op de wereld. Dat zijn 7 miljard unieke wezens met elk hun eigen talenten, verlangens, beperkingen en mogelijkheden. Doorheen je levensgeschiedenis schrijf je je eigen handleiding. Iedere handleiding is dus uniek. Ze goed kennen helpt om keuzes te maken. Anderen leren door die handleiding hoe ze het beste met jou om kunnen gaan. Ik wens het iedereen toe dat hij/zij zijn/haar handleiding in de wereld kan zetten en voor zichzelf een context kan creëren waarin hij/zij uitblinkt!

 

De wereld van Kirsten

Wil je me wat beter leren kennen? Ik schrijf al wel eens een blog en lees al wel eens een boek.

Je leest er alles over op mijn website!

logo www.vindeencoach.be.png

Je vindt me ook op www.vindeencoach.be! Neem een kijkje op mijn persoonlijke profiel.