top of page

Hoi, ik ben Kirsten Winnelinckx.


Ik help hoogbegaafde en hoogsensitieve volwassenen stralend zichzelf te zijn. Omdat ik het iedereen toewens om zijn of haar talenten ten volle te benutten. Want stel je eens voor dat jij erin zou slagen om al dat potentieel dat je hebt als hoogbegaafde in te zetten, en je je hoogsensitiviteit als een prachtig geschenk kan gaan zien? Dan kan je keuzes maken die bij jou passen, kan je een omgeving creëren die werkt voor jou en kan je écht iets gaan betekenen voor de wereld.

Mijn verhaal

35 jaar lang heb ik geprobeerd om normaal te zijn... Je weet wel, normaal als in 'niet opvallen' of 'zijn zoals de meeste mensen'. Het maakte me ongelukkig en gefrustreerd. Tot ik ontdekte dat ik gewoonweg anders bén. Het was een last die van mijn schouders viel én de start van een ontdekkingsreis naar mijn talenten. 

Dat ik hoogbegaafd ben, heb ik dus lang niet beseft. Nochtans ging ik op mijn vier jaar oud naar het eerste leerjaar en stond die >130 zwart op wit op papier. Alleen was er toen nog geen label beschikbaar en was ik dus dat kleine, blonde meisje dat een klas had overgeslagen. Ondanks die versnelling liep ik geen evident schoolparcours. Ik was totally clueless, een buitenbeentje en niet zo’n ijverige student. Gelukkig kon ik met wat extra jaartjes geduld toch nog een bachelor diploma bemachtigen en instromen op de arbeidsmarkt. 

Maar ook op het werk verliep het niet altijd vlot. Ik raakte vaak gefrustreerd of verveeld en kwam om de haverklap in een conflict terecht. Ik vermoed dat mijn collega’s en leidinggevenden me zagen als zo’n balletje dat in een flipperkast heen en weer raast en overal tegenaan botst. Gelukkig kreeg ik ook veel vrijheid en leerkansen, én ik ontdekte de positieve psychologie en het waarderend onderzoek: focus op wat wél werkt in plaats van te kijken naar problemen en beperkingen. Mijn roots in coaching liggen zonder enige twijfels in die heel erg veel gesprekken die ik als begeleider, leidinggevende of coach voerde met honderden mensen:  werkzoekenden, nieuwkomers in ons land, langdurig werklozen, mensen na een burn-out,... And I loved it!

Vuurvlieg Kirsten Winnelinckx slimmer we

"“The secret of change is to focus all your energy not on fighting the old, but on building the new.” (Dan Millman)

 • Black Youtube Icoon
 • Black LinkedIn Icon
 • Black Instagram Icon
 • Black Facebook Icon
Kirsten Winnelinckx Vuurvlieg Coaching (4)_edited.jpg

En toen kwam het besef…

2015 was een lastig jaar. Ik vond mijn draai niet in mijn job, mijn politiek engagement maakte me eerder ziek dan blij en mijn oudste dochter kreeg op school het etiket ‘hoogbegaafd probleemkind’ opgeplakt. Toen zei iemand tegen mij: “Er liggen geen appelen onder een perenboom hè…”, en viel mijne frang. Alles wat ik hoorde en las over hoogbegaafdheid kon ook op mij toegepast worden. 

 

Ik verdiepte me in hoogbegaafdheid en hoogsensitiviteit. Het was vaak confronterend... het leek wel alsof ik in élke valkuil was getrapt die werd beschreven in de literatuur. Maar ik weigerde om mijn hoogbegaafdheid als een probleem te zien. Ik nam een drastische beslissing: ik zou de context creëren die IK nodig heb om als HB’er het beste van mezelf te geven!

 

Vrij snel leidde dat tot de opstart van mijn eigen coachingspraktijk: Vuurvlieg. Heerlijk vind ik het om mensen te begeleiden in hún zoektocht naar hun talenten en kwaliteiten, en naar hun ideale omgeving. Mijn leven is sindsdien zoveel rijker, rustiger én uitdagender geworden, mijn persoonlijkheid is veel beter in balans, mijn zelfvertrouwen kreeg een boost en ik geniet van elke dag.

#stralendmezelf

Zoals zoveel hoogbegaafden heb ik een constante nood aan uitdaging en ben ik enorm leergierig. Niet verbazend dus dat ik naast een gezinsleven ook een interessant professioneel leven heb. Ik ben mama van 3 slimme, vurige kinderen (peren en appelbomen en zo) en daardoor ondertussen ook ervaringsdeskundige in HB opvoeden. Op relatievlak kies ik niet altijd de meest mainstream opties: eens een buitenbeetje, altijd een buitenbeentje. 😉 Ik ben bestuurder van de vzw die de lokale dorpsfeesten organiseert. Ik werk nog deeltijds als marketing- en communicatiemedewerker in een KMO. En sinds 2016 ben ik ook ondernemer met een eigen coachingspraktijk. Ik blijf mezelf elke dag opnieuw uitdagen om in de juiste mindset te komen en mijn perfectionistische en voorzichtige aard niet te laten overheersen. Ik leer mezelf dagelijks iets beter kennen. Want ik besef nu dat ik iets te doen heb in deze wereld, en dat ikzelf lang mijn eigen grootste belemmering ben geweest.

Mijn verhaal is er eentje van vallen en opstaan, van zoeken en vinden, van begrijpen en niet-begrijpen, van ups en downs, van intense dalen en uitbundige pieken. Maar het is mijn verhaal en ik ben er trots op. Elke dag leef ik mijn leven een beetje meer to its fullest potential en ik durf steeds vaker uit mijn comfortzone te komen. Ik voel me stralend mezelf (of toch 90% van de tijd of zo - life isn’t perfect 🤓).

Wil jij dit ook voor jezelf?

 

Als coach ga ik graag samen op pad met jou: jij als expert over jezelf en je leven, en ik als expert over het proces. Stap voor stap leggen we de puzzel. Zoals ik dat voor mezelf ook deed - en nog steeds doe trouwens want het verhaal van je leven is nooit af. Wat ik exact doe als coach lees je hier.

 

Benieuwd? Meld je dan aan voor een gratis online coachingsessie van 30 minuten.

Anno 2023

Zoals zoveel hoogbegaafden heb ik een constante nood aan uitdaging en ben ik enorm leergierig. Niet verbazend dus dat ik naast een gezinsleven ook een interessant professioneel leven heb.

Ik werk deeltijds als digital marketeer en business analist bij Make me Fly!, en leef me uit in het lanceren van online cursussen, het opzetten van sales flows, het instellen van mailing funnels, het onderhouden en verbeteren van de website,... Bij alles wat ik doe stel ik altijd 2 vragen: 1. waarom doen we dit en 2. hoe kunnen we met zo weinig mogelijk inspanning een zo groot mogelijk resultaat bereiken. Slim werken dus, en vooral veel automatiseren.

Daarnaast ben ik zelf ondernemer. Ik startte in 2016 mijn eigen coachingspraktijk 'Vuurvlieg'. Ik help voornamelijk hoogbegaafde en hoogsensitieve volwassenen stralend zichzelf te zijn. Omdat ik het iedereen toewens om zijn of haar talenten ten volle te benutten. Ik heb een brede expertise in loopbaancoaching, in coaching rond focus en mindset en in stress en burn-out coaching. Ik geef ook training in bedrijven over 'soft' thema's zoals timemanagement, omgaan met verandering, veerkrachtig werken en leven, verbindende communicatie en leiderschap.

 

Mijn passie voor online ondernemen én voor koken kwam in 2023 samen in een nieuwe foodblog: Gelukkig Glutenvrij. Daarmee wil ik mensen helpen om lekker glutenvrij te koken zonder dat ze het gevoel hebben dat ze all the good stuff moeten laten.

Tenslotte ben ik op vrijwillige basis bestuurder in de vzw 3008, waarmee we met ee
n kleine ploeg van vrijwilligers jaarlijkse dorpsfeesten organiseren in mijn hometown. En ik ben geëngageerd in GC De Wildeman en in het Herentse verenigingswerk.

Ben je nieuwsgierig naar mijn professionele loopbaan en ervaring? Bekijk dan mijn LinkedIn-profiel.

Gevolgde opleidingen

 • Coaching methodes zoals Vuurwerkt (gebaseerd op appreciative inquiry), solution focused coaching, cognitive behavior therapy, kindercoaching, stress & burn-out coaching

 • Werving en selectie technieken zoals criteriumgericht interview, STARR, attitudegericht interview,...

 • Postgraduaat Public & Social Profit Management (2013-2015, UHasselt) – modules
  General Management, Financial Management, Strategic Communication and HRM

 • Lerend Netwerk Innovatieve Arbeidsorganisatie (2016, Flanders Synergy)

 • Appreciative Inquiry Certificate in positive business and society change (2016-
  2017, Case Western Reserve University Cleveland )

 • Master program tot certified trainer Semco Style Institute (2018, Semco Style Institute)

 • Black Belt Lean Six Sigma (2019, The Lean Six Sigma Company)

 • Licensed Practitioner Insights Discover (2020, Insights Benelux)

 • Basisopleiding ACT (Acceptance & Commitment Therapy) (2021, SeeTrue)

 • Business Analist in IT (2022-2023, Syntra)

Je vindt me ook op 

logo formaat website.png
 • Black Youtube Icoon
 • Black Instagram Icon
 • Black Facebook Icon
 • Black LinkedIn Icon
bottom of page