top of page

Voelsprieten

Afgelopen zaterdag kroop ik in de huid van bezige bij Lonneke, voor de aftrap van het nieuwe schooljaar met ta-LEN-t in de klas. Maar vandaag was het vooral sprinkhaan Luiz in mij die naar boven kwam en me nog maar eens verwonderde. Hoogsensitief zijn is soms een last, en even vaak een prachtig geschenk. En daar ben ik dankbaar voor!


Ik noem het 'mijn voelsprieten'. 't Is bijna een extra antenne die altijd op zoek is naar signalen die worden uitgezonden. Soms best vermoeiend, in een omgeving met veel lawaai, licht, beweging of emotie. Maar op andere momenten zulk een rijkheid! Ik sta er veel te weinig bij stil.


En toen kwam deze ochtend dit berichtje:

"En of jij hoogsensitief bent! Rechtsvoor! Lekke band!"

De aanleiding was een kort autoritje gisteren (met een Heyoka-Hollander op zoek naar Belgische frietjes). En mijn antenne pikte nog voor we de straat uit waren iets op. "Er is iets met je auto!". Wat er was, kon ik niet zeggen. Maar het wrong ergens. En ik bleek gelijk te hebben.


Het overkomt me vaak. Er komt iets binnen, een emotie, een gevoel, iets dat niet klopt,... Ik kan het niet verklaren en heb geen staalharde argumenten of aantoonbare bewijslast -- ik weet het gewoon. Het heeft me vaak in de problemen gebracht. Ik werd niet geloofd en kon daar intens boos om worden. En ja, dat liet ik ook blijken. Tot ik op een bepaald moment zo gefrustreerd raakte dat ik stopte met dit bijzondere talent te gebruiken...


Gelukkig kwam ik tot inzicht en aanvaardde ik mijn hooggevoeligheid. Het is er én ik kan het niet uitzetten, dus waarom me er dan tegen verzetten? Ik ben het gaan omarmen en ben de fantastische mogelijkheden gaan ontdekken. Hetzelfde wens ik mijn kinderen (ook uitgerust met voelsprieten) toe, dus help ik hen om hun eigen handleiding te ontdekken.


En toen kwam mijn dochter van 9 met haar eigen lekke-autoband-verhaal: "Gisteren weende mijn klasgenootje tijdens de les en de juf vroeg haar of ze pijn had. Maar ik wist gewoon dat ze verdrietig was omdat de les te snel ging en ze niet kon volgen. Ik begrijp niet waarom de juf dat niet aanvoelde." Het deed me zoveel deugd om haar te kunnen zeggen: "Dit is écht jouw talent!"


Herkenbaar? Is het voor jou een last of een kracht? Hoe zet jij je hoogsensitiviteit in? Laat het me weten! --> kirsten@vuurvlieg.be. Ben je nog op zoek naar je eigen handleiding als HSP'er? Maak dan hier een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek.

Gerelateerde posts

Over de auteur

Hi, ik ben Kirsten Winnelinckx, de bezieler van Vuurvlieg. Anders-dan-de-rest, neurodivergent, een multipotentialite, een buitenbeentje met een eigen kijk op het leven. En een cat lover 🐈

 

Op mijn blog deel ik wat mij helpt in mijn persoonlijke groei en in mijn weg naar succes. En dat vanuit een sterke drive om stralend mezelf te zijn en het leven en het potentieel dat ik gekregen heb met beide handen te grijpen✨

Volg me:

  • Youtube
  • Instagram @vuurvlieg.coach
  • Facebook
  • LinkedIn

Meer lezen

bottom of page