top of page

Less is more

Elk jaar neem ik bij het nieuwe begin de tijd om even stil te staan. Mijn jaarbalans op te maken. Om te kiezen aan welk thema ik een jaar lang aandacht zal schenken. Voor 2019 werd het: "less is more". En dat bracht na een halve maand al fijne resultaten op!


Een eerste beslissing die ik namelijk nam, is dat ik ging ontspullen. Ik woon ondertussen meer dan 13 jaar in hetzelfde huis en dan stapelt een mens wel wat spullen op - zo blijkt. Die nemen ruimte in in je huis, maar ook ruimte in je hoofd. En al ben ik geen Marie Kondo of Nele Colle, ik wou het ook niet zomaar op een 'we zien wel'-manier aanpakken. Wie mij kent, weet dat dat niet in mijn aard zit 😉.


Dus maakte ik een facebook-pagina aan: 'ik ontspul'. Zonder al te veel hoop te hebben op enig effect. Facebook en zijn algoritmes kennende dacht ik niet dat mijn berichten veel lezers zouden bereiken. En al helemaal niet dat die enkele lezers dan ook nog eens interesse zouden hebben in mijn afdankertjes. Maar op mijn eerste bericht kwam al meteen reactie van een dorpsgenote! Ze wees me er op dat er een facebook groep bestond waar je vanalles te geef op kon zetten. Wat een ontdekking! Ik ben op korte tijd van 'nieuw' naar 'rijzende ster' opgeklommen 😃.


En zo komt het dat ik de afgelopen weken:

- een crèche geholpen heb aan nieuwe leesboekjes

- een school een nieuwe kerstboom heb cadeau gedaan (geen echte hè, zo'n plastic geval)

- leuke babbels heb gehad met dorpsgenoten die ik nog niet kende

- een chocoladereep gekregen heb van een lieve dame

én mijn kinderen blij gemaakt heb met oude rolschaatsen die al een jaar stonden te verkommeren in onze garage en waar ze dolblij mee zijn!


Ik merk er voorlopig nog niet veel van in mijn huis. Maar ik merk wel dat ik in mijn hoofd ruimte krijg. Het lucht op! Het smaakt naar meer! Less is inderdaad more. Omdat er door minder te doen van het ene, meer plaats is voor het andere. En ook als is mijn jaarthema "less is more", ik weet heel goed waar ik wél meer van wil: liefde, vriendschap, bewuste keuzes & engagementen, lokale & duurzame producten,... Om er een heel jaar van te genieten ❤️.


Wil je hulp bij het (opnieuw) helder krijgen van je prioriteiten? Maak dan een afspraak!

Gerelateerde posts

Over de auteur

Hi, ik ben Kirsten Winnelinckx, de bezieler van Vuurvlieg. Anders-dan-de-rest, neurodivergent, een multipotentialite, een buitenbeentje met een eigen kijk op het leven. En een cat lover 🐈

 

Op mijn blog deel ik wat mij helpt in mijn persoonlijke groei en in mijn weg naar succes. En dat vanuit een sterke drive om stralend mezelf te zijn en het leven en het potentieel dat ik gekregen heb met beide handen te grijpen✨

Volg me:

  • Youtube
  • Instagram @vuurvlieg.coach
  • Facebook
  • LinkedIn

Meer lezen

bottom of page