Vertelvoorstelling 'kontzettend bedankt'

 

een prikkelende vertelvoorstelling waar je van gaat stralen...

"Vuurvliegje Len had een probleem: zijn kontlichtje brandde niet meer! Dat maakte hem erg ongelukkig. Gelukkig was zijn vriendin Lonneke er. Zij nam Len op sleeptouw en samen met de andere insectenvriendjes vonden ze de oplossing! 

Hoe ik dat weet? Dat heeft Len me zelf verteld, toen hij in mijn insectenpotje belandde. En wat blijkt? Ook mensen hebben een kontlichtje! Alleen zit dat niet aan onze poep, maar in onze buik. En het geeft een warm gevoel wanneer we blije dingen doen."

Over de vertelvoorstelling

Deze interactieve vertelvoorstelling neemt kinderen vanaf 4 jaar mee in het verhaal van Len, het vuurvliegje uit het boek 'Kontzettend Bedankt'. Tijdens zijn zoektocht ontdekt hij waar zijn kontlichtje van gaat branden, en wat hem zo uniek en fijn maakt. De kinderen worden uitgenodigd om net zoals Len op zoek te gaan naar het vuur in zichzelf. Houden ze van luid zoemen en door elkaar vliegen zoals Lonneke de bij? Of toch eerder van rust en stilte, zoals Luiz de sprinkhaan? Of lijken ze misschien meer op Loes of Li-Li? 

 

'Kontzettend Bedankt' is een verhaal over talent en over het vuur in jezelf blijven aanwakkeren. Over kiezen voor wat je blij maakt en tevreden zijn met jezelf. Het vormt de basis van ta-LEN-t in de klas, een educatief programma voor basisscholen rond talentgericht onderwijs. Want elk kind heeft een heleboel talenten die de moeite waard zijn om te tonen! Je talenten inzetten zorgt voor veerkracht en maakt kinderen weerbaar tegen burn-out en stress.

Praktische informatie

  • Deze vertelvoorstelling heeft een beperkte technische fiche en kan gemakkelijk worden gebracht in de bibliotheek, in GC of CC, in een polyvalente zaal,... Een rustige ruimte met bankjes of kussentjes voor het publiek, een tafel en een stoel is alles wat we nodig hebben.

  • De vertelvoorstelling duurt ongeveer 60 minuten.

  • Er kunnen maximaal 40 kinderen deelnemen.

Het prentenboek 'Kontzettend Bedankt' kan na de voorstelling (mits akkoord van de organisatie) worden aangekocht aan 15€ ipv 16,25€. 

Kostprijs:​

340€ (incl BTW) + verplaatsing