• Black LinkedIn Icon
  • Black Facebook Icon

Joke Huybrechts

Joke wist al vroeg wat ze wilde worden. Op haar twaalfde las ze een interview met een orthopedagoge die werkt met kinderen met het syndroom van down. En ze voelde meteen: "Dit is het!" Na haar middelbare studies vatte ze dan ook de studies 'orthopedagogie' aan, met als missie om iets te kunnen betekenen voor gezinnen met opvoedingsvragen en kinderen met extra ondersteuningsbehoeften. Na deze opleiding volgde ze nog een banaba: 'Autisme in orthopedagogisch perspectief’ en een postgraduaat in psychodiagnostiek.

Joke startte haar loopbaan bij een dienst voor begeleid wonen waar ze ondersteuning bood aan mensen met een beperking die zelfstandig wilden wonen. Later ging ze aan de slag als orthopedagoog in een school voor buitengewoon secundair onderwijs, en was ze ook verbonden aan Autisme Centraal. In 2011 zette ze de stap naar het ondernemerschap en is ze zelfstandig orthopedagoog & auticoach.

 

Joke heeft ondertussen al heel wat jaren als kinder- en oudercoach op de teller, en richtte zich naar gezinnen met een kind met ASS, ADHD of hoogsensitiviteit. Ze vindt het boeiend om elk kind en elk gezin als uniek te bekijken en verbinding te creëren tussen elkeen. Ze vertrekt hierbij vanuit de talenten en de sterkten en leert kinderen om deze in te zetten wanneer het moeilijk(er) gaat. Alle kansen en mogelijkheden zitten al in het kind, en Joke helpt graag om ze naar boven te brengen. 

Joke heeft een grote leerhonger en blijft zich steeds bijscholen. Zo volgde ze oa. de opleidingen 'Ik ben 9’, Happy Kids Massage, Relax Kids, Rots en water en Wobbelturnen. Geloven in, verbinding maken met, authentiek zijn, talenten & kwaliteiten, het zijn stuk voor stuk thema's die voor Joke ongelooflijk belangrijk zijn. Vandaar haar keuze om mee te werken met 'Talent in de klas': "Hoe vroeger kinderen hun authentieke talenten vinden, hoe veerkrachtiger en gelukkiger ze kunnen zijn." Ze geniet ervan om de oogjes van al die kinderen te zien blinken.