logo_black_OTIZ_18nov16_crop.png
  • Black LinkedIn Icon

Heleen Gadeyne

Heleen is klinisch psycholoog (Ugent, 2003). Na haar universitaire studies werkte ze als vrijwilliger met straatkinderen. Deze straatgasten en het team van Mobile School (bekend van de rijdende schooltjes voor straatkinderen) leerden haar hoe je in moeilijke situaties opportuniteiten kan zien. Straatjongeren zijn heel creatief en weten hoe ze hun talenten het beste kunnen inzetten om hun kans op overleven te vergroten. Deel uitmaken van het team van Mobile School was een heel inspirerende ervaring, die haar leerde dat de kracht en weerbaarheid van mensen immens groot is.  


In het VCLB van Gent ondersteunde ze vervolgens leerlingen, leerkrachten en ouders in het bevorderen van hun welbevinden of dat van hun kinderen en jongeren. Ze werkte als psycholoog verbonden aan D-Teach, waarbij ze online therapie gaf aan gezinnen die tijdelijk in het buitenland verbleven.

In 2016 volgde Heleen de opleiding tot oplossingsgericht psychotherapeut bij het Korzybski Instituut, één van 's werelds oudste en meest gereputeerde trainings- en onderzoeksinstituten voor Oplossingsgerichte Therapie. Ze houdt ervan om mensen te versterken in hun zelfvertrouwen zodat zij terug hoop krijgen om stap voor stap naar hun gewenste situatie toe te werken. Heleen is als psychotherapeut verbonden aan groepspraktijken OTIZ en Ruimte in Gent en werkt ook als gezondheidscoach voor Better Minds at Work en Energylab. Ze begeleidt mensen rond thema's als faalangst, stress & burn-out, kwalitatief slapen, gezond leven en zelfvertrouwen.

Heleen werkte een krachtgerichte faalangstaanpak uit waarbij mensen nieuwe gewoontes installeren om met meer vertrouwen hun uitdagingen aan te gaan. Het in kaart brengen van de eigen handleiding, zicht krijgen op eigen talenten, is één van de elementen die ze inzet in haar begeleidingen naar meer zelfvertrouwen. Na een ontmoeting met Kirsten en kennismaking met vuurvliegje Len voelde ze haar eigen kontlichtje branden en kriebelde het om met haar expertise bij te dragen aan de missie van talent in de klas.  

Heleen heeft samen met haar partner 3 prachtige lagere schoolkinderen. Ze krijgt energie van bewegen in de buitenlucht, sociaal contact en van mensen zien groeien…  Deze energiebronnen combineert ze in haar vrije tijd - nadat ze vroeger zelf frisbee speelde - als trainster van de frisbeeploeg van haar zoon. Het leuke aan frisbee, volgens Heleen, is dat het zonder scheidsrechter gespeeld wordt en dat de fair play heel belangrijk is. Tornooien eindigen steeds met een prijsuitreiking waarbij het team dat de beste spiritscore krijgt, in de spotlights gezet wordt! Frisbee staat voor correct omgaan met elkaar, respect, samen hard gaan op het veld en veel vriendschap op en naast het veld. Waarden die voor Heleen erg belangrijk zijn.