gezondheidsatelier elke

Elke De Craecker

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

Elke studeerde sociale readaptatiewetenschappen en werkte als opvoedster met volwassenen en kinderen van verschillende leeftijden. Doorheen haar 20-jarige loopbaan als sociaal readaptatiewerker, pedagogisch medewerker, opvoedster en ondersteuner kleuter en lagere school heeft ze veel ervaring opgedaan in het (samen) werken met volwassenen en kinderen van verschillende leeftijden. Werk dat ze altijd met veel plezier en overtuiging heeft gedaan.

 

Een aantal jaar geleden besloot ze om haar buikgevoel te volgen en startte ze met een driejarige professionele opleiding tot gezondheidscoach. Stap voor stap ontdekte ze welke dingen ze als coach belangrijk vindt om te delen met mensen. De ervaring en de opleidingen die ze heeft gevolgd, maakten haar sterker en ze is heel gelukkig dat ze haar behoefte om volwassenen en kinderen te helpen ook echt kan verwezenlijken.

Vandaag is Elke leerkracht in een OKAN-klasje. Daarnaast inspireert ze met 'Gezondheidsatelier Elke' mensen tot een bewustere en gezonde levensstijl. Ze gelooft sterk in een holistische benadering van gezondheid waar lichaam en geest samenhangen en een gezonde balans vormen. Ze helpt mensen om bewuster te worden over wat voeding met je doet en over wat ze nodig hebben om gelukkig te zijn en te ontspannen. En ze helpt hen om te ontdekken wie ze zijn en wat ze nodig hebben om veerkrachtig in het leven te staan. Ze laat mensen vertrouwen in de kracht die in henzelf zit. 

 

Ze gelooft er dan ook sterk in dat hoe vroeger kinderen zich dit alles eigen maken, hoe vaker ze ook veerkrachtig in het leven staan als volwassene. Vandaar haar keuze om in het team van Talent in de klas te stappen en er voor te zorgen dat kinderen al vroeg hun talenten leren kennen, gebruiken en waarderen. Door haar werk als leerkracht, yogateacher, gezondheidscoach en talentcoach werkt ze veel met kinderen en dat geeft haar tonnen energie! Zorgen voor kindergeluk betekent voor haar elke dag met goesting wakker worden en gaan werken.

Elke is mama van 2 coole tienerzonen en wederhelft van Sven. Haar leuze in het leven is: ​"Let's think about our dreams, feel them, believe them and live them!" Door haar hoogsensitiviteit voelt Elke mensen snel aan. Ze heeft een sterk empatisch vermogen wat haar toelaat "echt" naar mensen te luisteren. Mensen in hun kracht zetten is een grote drijfveer van haar.